Det skal du bruge for at lave hyldebærsaft

  • 1 kg hyldebær.
  • ½ kg æbler.
  • 1½ l vand.
  • 200 g sukker.

Se flere opskrifter

  • <link>Kirsebærvin
  • <link>Hyldebærsnaps
  • <link https: www.bolius.dk>Hyldeblomstvin
  • <link https: www.bolius.dk opskrift-lav-din-egen-solbaerrom-7550>Solbærrom
  • <link https: www.bolius.dk opskrift-lav-din-egen-chutney-af-stikkelsbaer-7549>Chutney af stikkelsbær
  • <link>Tørrede tomater
  • <link>Syltede grønne tomater
  • <link>Henkogte pærer
  • <link>Henkogte porrer
  • <link>Æblevin

Sådan gør du

  • Skub bærrene af stilken med en gaffel. Det er nemt, men det sviner.
  • Skyl dem.
  • Kog dem ca. 20 min. til frugterne bliver blege, og saften er trukket ud.
  • Hæld det hele igennem et klæde i en skål og pres også bærrene gennem klædet.
  • Tilsæt sukker. Brug 100 g sukker pr. liter saft. Smag dig frem.
  • Tilsæt mere vand, hvis det skal være drikkeklart, og lad være, hvis du ønsker det koncentreret til opblanding senere.
  • Fyld saften på flasker. Skyl først flaskerne i lidt atamon - det er bakteriedræbende, og der er ikke så meget konserverende sukker i saften. Med atamon holder saften nemt et år. 

Forberedelsestid: 20 minutter

Kogetid: 25 minutter

Kalorier: 220